Projectomschrijving

[rev_slider ovonde-borne]

Een losse haag en een bonte bloemenweide

In het hart van Borne bij het station, ligt sinds juni 2011 een zogeheten Ovonde (ovaal verkeersplein). Bakker & Kobessen werd door de Gemeente Borne benaderd om een ontwerp en beplantingsplan te maken voor dit bijzondere verkeersplein. Het ontwerp en het beplantingsplan is in samenwerking met Bert Kämink tuin- en landschapsinrichting uit Aalten gerealiseerd.

Samen met SWB werkvoorziening is het verkeersplein in het najaar van 2011 ingeplant. In het hart van het binnenterrein zorgt een losse haag van Euonymus alatus voor structuur en tegenwicht voor de bonte bloemenweide van vaste planten.

De kleurenpracht van de vaste planten komt zo optimaal tot zijn recht. Strepen van het siergras Molinia zijn op regelmatige afstand in de bloemenweide geplant en geven een mooi contrast met de losse beplanting. Het kleurenbeeld verandert steeds gedurende het seizoen. In de vroege zomer zijn de bloeiende papavers ware blinkvangers en een voorbode van de kleurenexplosie die volgt in de zomer. In de herfst zijn er de prachtige vlammende kleuren van Euonymus en Molinia.